Op mijn blog waar erg veel kip recepten te vinden zijn mag een recept voor deze plakkerige Thaise kippenvleugeltjes natuurlijk niet ontbreken. Deze heerlijke kipkluifjes danken hun smaak aan gember, citroengras en chilivlokken.
Vroeger haalde mijn moeder soms tv kluifjes bij de poelier, daar werden ze gegrild aan het spit. Of eigenlijk worden ze daar gegrild aan het spit, die poelier heeft nog steeds dezelfde tv kluifjes in hun assortiment en eigenlijk moet ik eens gaan proeven of ze nog net zo lekker zijn als vroeger!
Deze vleugeltjes laat je garen en karameliseren in de oven. Wel even anders dan aan het spit maar ze zijn echt zo lekker. Natuurlijk ook veel makkelijker, want de meeste mensen hebben vast geen spit om kip te grillen thuis 😉
Wat heb je nodig voor de plakkerige Thaise kippenvleugeltjes:
- 1 kilo kippenvleugeltjes
- 1/2 stengel citroengras, alleen de kern
- 1 teentje knoflook
- duim groot stukje gember, geschild
- 1 theelepel chilivlokken
- 100 ml stroop
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels rijstazijn
- koriander
- pinda’s
- limoen
Hoe maak je de plakkerige Thaise kippenvleugeltjes:
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. In een mini keukenmachine of met een staafmixer meng je het citroengras, knoflook, gember, chilivlokken, stroop, sojasaus en rijstazijn tot een saus.
- Leg de vleugeltjes in een ovenschaal, giet de saus erover en schep even om. Plaats de schaal in de oven en bak de kippenvleugeltjes 30 tot 45 minuten totdat ze goudbruin en plakkerig zijn. Schep iedere 10 minuten de kip even om met de saus.
- Bestrooi de kip met koriander en pinda’s en geef er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.
De kippenvleugeltjes zijn een lekker snack om zo te eten maar ook lekker met rijst en gewokte groenten.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!