Ajo blanco is een koude Spaanse soep, deze soep wordt ook wel witte gazpacho genoemd. Het is een heerlijk frisse romige soep met een lichte knoflook en amandelsmaak. Enigszins zuur door de azijn en zoet door het verse fruit.
Ik ben dol op koude soep en maakte al verschillende versies, bijvoorbeeld met kersen of mais. Ze zijn ook altijd heel simpel om te maken met een keukenmachine of blender.
Met het heerlijke weer van de afgelopen week is dit een erg leuk gerechtje om te maken, bijvoorbeeld voor de lunch of als fris voorgerechtje voor bij de barbecue van het weekend.
Ik gebruikte een fijne zeef om de soep te zeven maar er zaten nog wat korreltjes in mijn soep. Ik denk dat zeven door een schone theedoek of kaasdoek beter was geweest.
Je kunt deze soep ook in kleine glaasjes serveren en dan kun je makkelijk 6 tot 8 kleine voorgerechtjes maken.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…