Zelfgemaakte pindakaas met chocola, een snufje zeezout en wat cashewnoten. Echt heel simpel om te maken met een keukenmachine.
Ik maakte zelf pindakaas voor de foodblogswap van deze maand. Voor de foodblogswap maak je iets van een andere blog en iemand anders maakt weer iets van jouw blog. De blog Mamma’tje van alles van Willeke waar ik deze maand iets van mocht koken heeft niet alleen maar recepten erop staan, maar ook allerlei tips over zuinig leven en het reilen en zeilen van een gezin met 4 kinderen. Heel leuk om daar eens rond te kijken.
Omdat ik al heel lang een keer pindakaas wilde maken koos ik voor dit simpele recept. Natuurlijk gaf ik er een eigen draai aan door er een snuf zeezout en een beetje pure chocolade aan toe te voegen.
Je zelfgemaakte pindakaas kun je goed bewaren in de koelkast of door je havermout roeren….
Met deze hoeveelheid chocolade heb je een lichte chocolade smaak en is de pindakaas maar ietsje donkerder. Ik vond hem zo heel erg lekker maar natuurlijk kun je altijd meer chocolade toevoegen.
En misschien is witte chocolade of melkchocolade ook wel lekker door de pindakaas.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…