Deze lauwwarme aardappelsalade met olijfolie is weer eens wat anders dan de standaard aardappelsalades die met mayonaise worden gemaakt. Door de warme olijfolie over de nog warme aardappels te schenken trekken de smaken goed in.
Deze aardappel salade is heerlijk bij een barbecue met een mooi stukje vlees en gegrilde groenten.
Meestal maak ik een aardappelsalade met spekjes maar deze salade ga ik zeker nog een keer maken want ook bij de kids viel deze goed in de smaak, alhoewel niet iedereen de kappertjes kon waarderen…
Wat heb je nodig voor de lauwwarme aardappelsalade met olijfolie:
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- mespunt komijn
- mespunt gember
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels azijn
- 1 theelepel zout
- 800 gram vastkokende aardappels, in plakjes
- groene kruiden
- 30 gram kappertjes, afgespoeld
- 125 gram feta, verkruimeld
Hoe maak je de lauwwarme aardappelsalade met olijfolie:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan, voeg de knoflook, komijn en gember toe.Laat zachtjes smoren maar niet verkleuren. Haal de pan van het vuur en roer er de honing door. Als de honing gesmolten is meng je er de azijn, zout en de rest van de olijfolie door. Zet terug op het vuur en houdt warm op het laagste pitje.
- Breng water aan de kook en kook hierin de aardappels in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Giet de aardappelplakjes af en laat uitdampen. Leg de aardappels in een schaal en bestrooi met de kruiden, kappertjes en feta. Schenk de warme gekruide olijfolie over de aardappels en serveer direct.
Ik gebruikte deze keer aardappelschijfjes uit een zakje en groene kruiden uit de diepvries. Deze salade was al heel lekker maar ga hem van de zomer zeker nog een keer maken met aardappels in de schil en verse kruiden.
De inspiratie voor de lauwwarme aardappelsalade met olijfolie
Het receptje vond ik in de Delicious en ik heb het aangepast.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
One thought on “Lauwwarme aardappelsalade met olijfolie”