Recepten

Indiase saucijzenbroodjes

Volgende keer maak ik een dubbele portie van de heerlijke Indiase saucijzenbroodjes! Deze gevulde broodjes zijn net wat pittiger dan een normaal saucijzenbroodje. De specerijen die je toevoegt zorgen voor dat pittige en de rijst zorgt voor een lekkere bite.

Deze Indiase saucijzenbroodjes worden bestrooid met wat nigella zaadjesĀ maar je zou ook sesamzaadjes kunnen gebruiken. Ze zijn heerlijk als lunch maar ook geschikt als een simpele avondmaaltijd met een lekkere salade. Of waarom niet in stukjes serveren als een hapje op een feestje.

Wat heb je nodig voor de Indiase saucijzenbroodjes:

  • 100 gram rijst of ongeveer 300 gram gekookte rijst, afgekoeld
  • 2 eieren
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 theelepels garam masala
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snufje kardemom
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels fijn geraspte gemberwortel
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • eventueel nigella zaadjes
  • mangochutney

Hoe maak je de Indiase saucijzenbroodjes:

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een restje rijst. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop 1 ei los in een kom, voeg het gehakt, specerijen, ui, gember en de rijst toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke delen en vorm hier worstjes van.
  3. Klop het andere ei los. Leg op iedere plak bladerdeeg op 1 helft een rolletje gehakt, bestrijk de andere kant met wat ei en rol het bladerdeeg rond het gehakt. Leg de saucijzenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  4. Bestrijk ze met nog wat losgeklopt ei en strooi er de nigella zaadjes over als je die gebruikt. Bak de broodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met de mango chutney

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Indiase saucijzenbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

View Comments

  • Volgens mij ben je vergeten het gehakt op te nemen in de ingrediĆ«ntenlijst.
    Lijkt me heel erg lekker. Ga dit zeker op termijn maken Bedankt voor je recept. Groet, Petra

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago