Toen ik deze Griekse orzo pastasalade op tafel zette dacht iedereen dat het een rijstsalade was. Maar orzo is een pastasoort in de vorm van rijst en echt ontzettend lekker om een pastasalade mee te maken!
Met orzo, oftewel riso, kun je ook makkelijk een soort risotto maken heel simpel en ook erg lekker.
Maar met dit mooie weer maken we een salade, ook snel klaar en gevuld met knapperige komkommer, zoute olijven en feta en zoete gegrilde tomaten. Deze salade maakte ik voor een feestje dus het is een flinke portie, zeker genoeg voor 8 personen.
Wat heb je nodig voor de Griekse orzo pastasalade:
- 500 gram orzo
- 1 komkommer,
- Handjevol kalamata olijven, ontpit
- 150 gram feta
- 250 gram cherry tomaten, gehalveerd
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper
- Munt, fijngesneden
Hoe maak je de Griekse orzo pastasalade:
- Verwarm de oven voor op de grill stand. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven, besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout en peper en gril de tomaatjes ongeveer 6 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Zet ze even opzij om af te koelen.
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat helemaal afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snijdt in halve maantjes.
- Maak een dressing door de olie en het citroensap te mengen met wat zout en peper. Meng in een grote schaal de orzo met de olijven, feta, geroosterde tomaatjes en komkommer. Schenk de dressing erover en meng alles door elkaar. Strooi er eventueel wat fijngesneden munt over.
Natuurlijk is deze salade aanpasbaar, je kunt eventueel nog een rood uitje in ringen toevoegen. De tomaatjes hoeven niet per se gegrild alhoewel dat zeker wel de moeite waard is.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!