De mojito cocktail maak je met rum, limoen en munt. Een heerlijk frisse cocktail. Een drankje voor een zomerse dag en lekker bij een salade of een barbecue. Deze cocktail heeft zijn oorsprong op Cuba en schijnt vroeger bedoelt te zijn als medicijn, nu wordt het vooral gedronken omdat het zo verfrissend is. En dat is iets wat zeker nodig is met dit tropische weer š
Het nadeel aan deze cocktail vond ik altijd wel dat er stukjes van de munt in je mond komen bij het drinken door het stampen van de munt met de suiker onderin het glas. Doordat ik een muntsiroop gebruik blijven de blaadjes heel. Op deze manier is de mojito nog lekkerder en even verfrissend als het origineel! En nu komt deze cocktail op een gedeelde eerste plaats met mijn all time favouriteĀ gin cocktail
Voor de suiker siroop:
Voor de cocktail:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…