Recepten

Salade wrap met ham en kruiden roomkaas

Wraps zijn eigenlijk gewoon perfect! Je kunt er zoveel lekkers mee maken, quesadilla’s, tostadas of deze heerlijke salade wrap met ham. Een makkelijk en snel lunchgerecht of hapje.

Eigenlijk was ik eerst helemaal niet zo van de opgerolde wrapjes maar toch ga ik het steeds leuker vinden om deze te maken en nieuwe varianten te bedenken. Zo maakte ik al eens sushi rollen en carpaccio amuses met tortilla wraps.

Deze salade wraps heb ik de afgelopen weken al 3 keer gemaakt omdat ik steeds niet de kans kreeg om er foto’s van te maken, iedereen vond ze lekker en ze verdwenen uit de koelkast voordat ik tijd had voor een foto 🙂

Wat heb je nodig voor de salade wrap met ham:

  • 200 gram roomkaas
  • 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden (ik gebruikte dille)
  • zout en peper
  • 6 (volkoren) tortilla wraps
  • ijsbergsla
  • 150 gram flinterdunne ham
  • 1/2 komkommer, zonder zaad in lange repen
  • fijngesneden wortel

Hoe maak je de salade wrap met ham:

  1. Meng de roomkaas met de groene kruiden en zout en peper naar smaak. Besmeer iedere tortilla wrap met een eetlepel van de kruiden roomkaas, smeer goed tot aan de randjes, dan plakken ze beter als je ze oprolt.
  2. Leg een paar blaadjes sla in het midden van de wrap over de hele lengte. Leg daarop plakjes ham, repen komkommer en fijngesneden wortel. Rol nu vanaf 1 kant de wraps stevig op, wikkel er een stukje plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast totdat je ze gaat eten.
  3. Snijdt de gevulde wraps, schuin doormidden en serveer als lunch. Of snijdt er kleiner stukjes van en serveer als hapje.

Je kunt allerlei soorten groenten gebruiken, maar met deze knapperige groenten kun je ze goed van te voren klaarmaken.
In plaats van ham kun je ook flinterdunne kipfilet gebruiken, of het vlees weglaten en wat extra groenten toevoegen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Salade wrap met ham
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago