Recepten

Sperziebonensalade met kaas en paprika dressing

Het lijkt wel alsof ik de laatste weken alleen maar salades maak maar je kunt ook zoveel variëren met ingrediënten! Deze sperziebonensalade bijvoorbeeld maak je met stukjes manchego kaas en een lekkere pittige dressing met paprikapoeder.

Deze bonensalade is enigszins Spaans georiënteerd door de gerookte paprikapoeder, de sherry azijn en de manchego kaas. Manchego is een Spaanse schapenkaas en smaakt licht zoet en een beetje nootachtig. Wij vonden hem allemaal heel erg lekker!

Deze salade met sperziebonen, edamame boontjes en kikkererwten is goed vullend en met een lekker broodje erbij heb je een heerlijke zomerse maaltijd.

Wat heb je nodig voor de sperziebonensalade:

Voor de dressing:

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel sherry azijn
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Voor de salade:

  • 300 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 350 gram edamame boontjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • handjevol fijngesneden verse kruiden
  • 200 gram manchego, in puntjes

Hoe maak je de sperziebonensalade:

  1. Doe alle ingredienten voor de dressing in een potje met deksel en schud zodat alles goed mengt. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met water, ongeveer 12 minuten. Giet de bonen af en doe ze in een ruime schaal.
  2. Voeg de edamame boontjes, kikkererwten en rode ui toe aan de sperziebonen. Schenk de dressing over de salade en meng alles door elkaar, bestrooi met de kruiden en leg er de stukjes kaas op. Serveer met stokbrood.

Ik gebruikte dragon en oregano omdat dat in mijn tuin te vinden was. Maar dille en bieslook lijkt me ook lekker.

De inspiratie voor de sperziebonensalade

Het idee voor dit recept zag ik in een Delicious staan en ik had bijna alles in huis om dit te maken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Sperziebonensalade met kaas en paprika dressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago