Bessen en frambozen cobbler

Bessen en frambozen cobbler

Een cobbler is een Amerikaans dessert met warm fruit en een goudbruin koekachtige topping. Deze bessen en frambozen cobbler is fris en niet te zoet, lekker in de zomer met een bolletje ijs.
Het is nu echt de tijd van het jaar voor heerlijke bessen en frambozen en aardbeien natuurlijk. Deze cobbler lijkt me ook lekker met aardbeien of met rode besjes. Ik denk dat er dan wel iets meer suiker nodig is wanneer je rode besjes gebruik. Dit is echt een gerechtje om in een skillet te maken en je kunt natuurlijk ook de vruchtjes gewoon op het vuur zacht laten worden en daarna de deeglaag afbakken in de oven.

Er gaat ook nog wat frisse citroen door het fruit. Bessen en citroen horen echt bij elkaar en ik maakte ook al wel eens een heerlijke cake waar naast deze twee ingredienten ook nog munt bij zit.

Bessen en frambozen cobbler

Wat heb je nodig voor de bessen en frambozen cobbler:

Voor de vulling:

  • 500 gram blauwe bessen en frambozen
  • 25 gram suiker
  • 25 gram bruine suiker
  • 1/2 eetlepel maizena
  • zest van 1 citroen
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gin (Optioneel)

Voor de koek laag:

  • 80 ml melk
  • 1 theelepel azijn
  • 100 gram bloem
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • snuf zout
  • 30 gram boter, koud in blokjes

Voor het bestrijken:

  • 1 theelepel melk
  • 1 eierdooier
  • 2 theelepels rietsuiker

Hoe maak je de bessen en frambozen cobbler:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Voor de vulling meng je alle ingrediënten door elkaar in een ovenschaal. Plaats in de oven en bak totdat de vruchten stuk gaan en bubbelen, ongeveer 30 minuten. Roer halverwege een keer dor.
  2. Meng de melk met azijn en laat even staan, roer goed door. Je hebt nu karnemelk en als je dat in uit hebt kun je dat ook gewoon gebruiken.
  3. Voor de koek laag meng je de droge ingrediënten in een kom of keukenmachine. Voeg de boter toe en meng het er snel doorheen zodat er kruimels ontstaan. Schenk de karnemelk erbij en meng kort tot je een samenhangend deeg hebt.
  4. Verdeel klodders van het deeg over de vruchten. Meng de dooier met de melk en bestrijk hiermee het deeg. Strooi de suiker erover en plaats terug in de oven. Bak 20 tot 25 minuten totdat de bovenlaag goudbruin is. Serveer met ijs of yoghurt.

De inspiratie voor de bessen en frambozen cobbler

Dit recept zag ik op de website van David Lebovitz

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bessen en frambozen cobbler
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie