Een cobbler is een Amerikaans dessert met warm fruit en een goudbruin koekachtige topping. Deze bessen en frambozen cobbler is fris en niet te zoet, lekker in de zomer met een bolletje ijs.
Het is nu echt de tijd van het jaar voor heerlijke bessen en frambozen en aardbeien natuurlijk. Deze cobbler lijkt me ook lekker met aardbeien of met rode besjes. Ik denk dat er dan wel iets meer suiker nodig is wanneer je rode besjes gebruik. Dit is echt een gerechtje om in een skillet te maken en je kunt natuurlijk ook de vruchtjes gewoon op het vuur zacht laten worden en daarna de deeglaag afbakken in de oven.
Er gaat ook nog wat frisse citroen door het fruit. Bessen en citroen horen echt bij elkaar en ik maakte ook al wel eens een heerlijke cake waar naast deze twee ingredienten ook nog munt bij zit.
Voor de vulling:
Voor de koek laag:
Voor het bestrijken:
Dit recept zag ik op de website van David Lebovitz
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…