Recepten

Bessen en frambozen cobbler

Een cobbler is een Amerikaans dessert met warm fruit en een goudbruin koekachtige topping. Deze bessen en frambozen cobbler is fris en niet te zoet, lekker in de zomer met een bolletje ijs.
Het is nu echt de tijd van het jaar voor heerlijke bessen en frambozen en aardbeien natuurlijk. Deze cobbler lijkt me ook lekker met aardbeien of met rode besjes. Ik denk dat er dan wel iets meer suiker nodig is wanneer je rode besjes gebruik. Dit is echt een gerechtje om in een skillet te maken en je kunt natuurlijk ook de vruchtjes gewoon op het vuur zacht laten worden en daarna de deeglaag afbakken in de oven.

Er gaat ook nog wat frisse citroen door het fruit. Bessen en citroen horen echt bij elkaar en ik maakte ook al wel eens een heerlijke cake waar naast deze twee ingredienten ook nog munt bij zit.

Wat heb je nodig voor de bessen en frambozen cobbler:

Voor de vulling:

  • 500 gram blauwe bessen en frambozen
  • 25 gram suiker
  • 25 gram bruine suiker
  • 1/2 eetlepel maizena
  • zest van 1 citroen
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gin (Optioneel)

Voor de koek laag:

  • 80 ml melk
  • 1 theelepel azijn
  • 100 gram bloem
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • snuf zout
  • 30 gram boter, koud in blokjes

Voor het bestrijken:

  • 1 theelepel melk
  • 1 eierdooier
  • 2 theelepels rietsuiker

Hoe maak je de bessen en frambozen cobbler:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Voor de vulling meng je alle ingrediƫnten door elkaar in een ovenschaal. Plaats in de oven en bak totdat de vruchten stuk gaan en bubbelen, ongeveer 30 minuten. Roer halverwege een keer dor.
  2. Meng de melk met azijn en laat even staan, roer goed door. Je hebt nu karnemelk en als je dat in uit hebt kun je dat ook gewoon gebruiken.
  3. Voor de koek laag meng je de droge ingrediƫnten in een kom of keukenmachine. Voeg de boter toe en meng het er snel doorheen zodat er kruimels ontstaan. Schenk de karnemelk erbij en meng kort tot je een samenhangend deeg hebt.
  4. Verdeel klodders van het deeg over de vruchten. Meng de dooier met de melk en bestrijk hiermee het deeg. Strooi de suiker erover en plaats terug in de oven. Bak 20 tot 25 minuten totdat de bovenlaag goudbruin is. Serveer met ijs of yoghurt.

De inspiratie voor de bessen en frambozen cobbler

Dit recept zag ik op de website van David Lebovitz

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Bessen en frambozen cobbler
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago