Deze gepekelde kip voor de barbecue maak ik al jaren regelmatig tijdens het barbecue seizoen. Door het zoute en zoete van de pekel wordt het vlees zachter en eenmaal gegrild op de barbecue is het echt ontzettend lekker! Zelfs een kipfiletje wordt niet droog op de BBQ met deze techniek.
Toch wel grappig dat water met zout en suiker een simpel stukje kip veel lekkerder maakt, het schijnt dat samen met het zout er ook vocht in de kip trekt en zo lekker mals blijft bij het grillen.
Wanneer we barbecueën maak ik altijd graag zelf mijn spiesjes of marinade om wat afwisseling te hebben met wat er standaard in de supermarkten te koop is. Dit recept, dat ik ooit vond in een boek over culinair barbecueën, gebruik ik vaak als ik iets simpels maar toch lekkers wil maken op de barbecue.
Serveer met een frisse salade en/of zelfgemaakte aardappelsalade
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…