Courgettekoekjes met yoghurtsaus en tijmbloemetjes

De laatste paar keer dat ik meedeed aan de foodblogswap kon ik niet zo goed kiezen maar deze maand wist ik eigenlijk gelijk al wat ik wilde maken! Een dag later had ik het al gemaakt en ze waren ook nog eens zo klaar! Ik vond de courgettekoekjes met yoghurtsaus echt een succes!

Het recept voor deze courgettekoekjes komt van de website van Deborah, samen bourgondisch. Op deze blog vind je recepten van simpel tot iets ingewikkelder, zeker leuk om eens rond te neuzen.

Ik had toevallig nog een courgette in mijn koelkast liggen en mijn tijm stond zo mooi in bloei. Dat bracht me op het idee voor deze versie van de courgettekoekjes.

Ook met dit gerechtje was ik weer dolblij met mijn keukenmachine maar ook zonder zo’n apparaat kun je deze heerlijke pannenkoekjes maken.

Wat heb je nodig voor de courgettekoekjes met yoghurtsaus:

Voor de courgettekoekjes:

  • 1 courgette, geraspt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 takje oregano, alleen de blaadjes
  • 2 eieren
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • olijfolie
  • tijm bloemetjes (optioneel)

Voor de yoghurtsaus:

  • 4 eetlepels yoghurt
  • zest van 1/2 citroen
  • muntblaadjes, fijngesneden
  • zout en peper

Hoe maak je de courgettekoekjes met yoghurtsaus:

  1. Meng alle ingredienten voor de courgette koekjes in een ruime schaal en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en schep hier eetlepels van het courgette beslag in. Bak totdat de onderkant stevig wordt en draai voorzichtig om met een spatel. Bak totdat ook deze kant gaar en goudbruin is.
  2. Ga zo door tot al het beslag op is. Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de ingredienten. Serveer de courgette koekjes met de yoghurt saus en bestrooi met tijmbloemetjes.

Ik had de courgette niet uitgeknepen voordat ik de rest van de ingredienten erbij deed. De koekjes worden dan platter, meer pannenkoekjes. Ik vond ze zo erg lekker, maar je kunt de courgette ook eerst even uitknijpen voor dikkere koekjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Courgettekoekjes met yoghurtsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 6 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago