Aubergines zijn een beetje vreemde groenten met een bijzondere kleur. Ze hebben niet heel veel smaak van zichzelf en zijn daarom erg veelzijdig in het gebruik. Vooral de midden oosterse en mediterrane keuken hebben veel gerechten waarin aubergine gebruikt wordt. Deze heerlijke Caponata is een Italiaans gerecht, bijzonder door een zoete, zure en complexe smaak.
Tijdens onze vakantie op Sicilië proefde ik daar natuurlijk ook caponata en ik nam zelfs een blikje mee terug, want ja dat spul verkopen ze daar zelfs in potjes en blikjes. Ik kan wel zeggen dat deze zelfgemaakte versie de moeite zeker waard is.
Soms wordt dit gerechtje ook wel vergeleken met een aubergine jam omdat het toch wel een zoete toets heeft. Wij vonden het in ieder geval heel erg lekker en vooral na een nachtje in de koelkast erg vol van smaak.
Ik maakte dit voor een feestje en serveerde het op toast maar ik weet zeker dat dit ook heerlijk is met pasta of rijst.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…