Aubergine fritters

Nadat ik de caponata gemaakt had wilde ik nog wel iets anders lekkers maken met de mooie ronde aubergines die ik ook gekregen had. Ik vond ze zeer geschikt om aubergine fritters mee te maken. Eigenlijk zijn het gewoon gepaneerde plakjes aubergine maar toch echt ontzettend lekker!

Ik denk eigenlijk dat zelfs als je geen aubergines lust dit HET receptje is om ze eens te proeven, grote kans dat ze best in de smaak vallen. Het is een ideale combi, de zachte aubergines in een knapperig korstje en de kaas zorgt voor lekker veel smaak.

Aubergine fritters

Wat heb je nodig voor de aubergine fritters:

  • 1 ei
  • 6 eetlepels panko broodkruim
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 aubergine , in plakken
  • verse munt of basilicum
  • citroen, in partjes

Hoe maak je de aubergine fritters:

  1. Klop het ei met een scheutje water los en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng in een ander bord het broodkruim met de kaas.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een ruime koekenpan. Haal de plakjes aubergine eerst door het eimengsel en daarna door de broodkruimels met kaas. Bak de aubergines op middelhoog vuur in zo’n 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar.
  3. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer met wat blaadjes munt of basilicum en een stukje citroen.

De citroen staat niet op de foto, ik dacht daar pas later aan dat dat er wel eens lekker bij zou kunnen zijn.

Aubergine fritters

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Aubergine fritters
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

One thought on “Aubergine fritters

Geef een reactie