Groentesoep met balletjes…tja dat is echt puur jeugdsentiment en comfortfood. Er is echt heel weinig waar ik blijer van word dan van een kom zelfgemaakte groentesoep.
Het is dus wel een beetje vreemd dat het recept voor de Italiaanse versie van deze soep al wel op mijn blog staat maar de gewone simpele Hollandse versie niet.
Mijn oma gebruikte vroeger altijd zoveel vermicelli dat de lepel rechtop kon blijven staat en zoveel selderij dat het hele huis er heerlijk naar rook. Toen mijn oma niet meer zo goed ter been was moesten we regelmatig een bosje selderij voor haar meebrengen uit de supermarkt want soep moest er gemaakt worden 🙂
Daarom dan nu eindelijk het recept op de geboortedag van mijn oma, geboren in 1914…
Voor 4-6 kommen
Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken, deze soep is echt ideaal om restjes op te maken. Ook kun je deze soep vega maken door groentebouillon te gebruiken en de soepballetjes weg te laten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…