Categories: DinerRecepten

Preischotel met gehakt en majoraan

Deze preischotel met gehakt is een recept van mijn moeder, vroeger aten we dit regelmatig en alhoewel ik prei toen nog niet echt kon waarderen vond ik deze ovenschotel met prei altijd wel heel lekker! De majoraan geeft een lekkere smaak aan deze preischotel en samen met de knoflook ruikt het ook echt ontzettend lekker.

Mijn moeder bakte de restjes de volgende dag altijd op en maakte er dan een spiegelei bij. Dat zal hier niet snel gebeuren. Ik dacht dat ik toch best een aardige hoeveelheid gemaakt had, er was echter geen kruimel meer over nadat ik ’s avonds thuis kwam van mijn werk…dat is een goed teken want ze vonden het allemaal net zo lekker als dat ik het vroeger al vond.

 

Wat heb je nodig voor de preischotel met gehakt:

  • boter
  • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 preien, gewassen en in stukjes
  • 1 eetlepel majoraan
  • zout en peper
  • paneermeel of panko

Hoe maak je de preischotel met gehakt:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en vet een ovenschaal in. Kook de aardappels in 20 minuten gaar in kokend water, laat even uitstomen. Verwarm ondertussen een beetje boter in een ruime pan en bak hierin het gehakt rul totdat het gaar is, bak de knoflook even kort mee. Voeg de prei en majoraan toe en bak dit mee tot de prei zacht wordt, ongeveer 5 minuten.
  2. Stamp de aardappels fijn en meng door het gehakt prei mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met het paneermeel. Leg een paar klontjes boter erop en plaats in de voorverwarmde oven.
  3. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen en serveer. Lekker met een spiegelei.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Preischotel met gehakt en majoraan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago