Wat een prachtig weer beloofd het te worden deze herfstvakantie! En waarom dan niet nog een keertje de BBQ aansteken en iets lekkers klaar maken? En wanneer je dan een mooi stukje vis of vlees grilt is deze chimichurri DE Saus voor erbij.
Chimichiru is een Zuid Amerikaanse smaakmaker en schijnt vooral in Argentinië erg populair te zijn. Deze saus is heel simpel om te maken en geheel naar eigen smaak aan te passen. Ik gebruikte een mengsel van verse en gedroogde kruiden omdat dat was wat ik in huis had.
Natuurlijk is deze kruiden saus niet alleen maar lekker bij de barbecue maar ook bij bijvoorbeeld gegrilde groenten uit de oven zorgt deze saus voor veel extra smaak!
Wat heb je nodig voor de chimichurri saus:
- 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Handjevol peterselie, alleen de blaadjes
- Sjalotje, gesnipperd
- 60 ml olijfolie
- 15 ml frambozen azijn
- 2-3 tenen gerookte knoflook, geperst
- chilivlokken
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je de chimichurri saus:
- Meng alle ingredienten met een staafmixer of in een kleine foodprocessor. Heb je die niet dan kun je natuurlijk ook de ingredienten mengen in een vijzel.
- Je kunt de saus direct serveren maar een nachtje in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken beter intrekken.
Je kunt spelen met de kruiden en natuurlijk kun je ook gewone knoflook gebruiken en rode wijnazijn maar ik vond de gerookte knoflook en het iets zoete van de frambozen azijn wel echt iets toevoegen.
We aten deze chimichurri saus met een heerlijk stuk gegrilde bavette.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!