Recepten

Chimichurri saus

Wat een prachtig weer beloofd het te worden deze herfstvakantie! En waarom dan niet nog een keertje de BBQ aansteken en iets lekkers klaar maken? En wanneer je dan een mooi stukje vis of vlees grilt is deze chimichurri DE Saus voor erbij.

Chimichiru is een Zuid Amerikaanse smaakmaker en schijnt vooral in Argentinië erg populair te zijn. Deze saus is heel simpel om te maken en geheel naar eigen smaak aan te passen. Ik gebruikte een mengsel van verse en gedroogde kruiden omdat dat was wat ik in huis had.

Natuurlijk is deze kruiden saus niet alleen maar lekker bij de barbecue maar ook bij bijvoorbeeld gegrilde groenten uit de oven zorgt deze saus voor veel extra smaak!

Wat heb je nodig voor de chimichurri saus:

  • 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Handjevol peterselie, alleen de blaadjes
  • Sjalotje, gesnipperd
  • 60 ml olijfolie
  • 15 ml frambozen azijn
  • 2-3 tenen gerookte knoflook, geperst
  • chilivlokken
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je de chimichurri saus:

  1. Meng alle ingredienten met een staafmixer of in een kleine foodprocessor. Heb je die niet dan kun je natuurlijk ook de ingredienten mengen in een vijzel.
  2. Je kunt de saus direct serveren maar een nachtje in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken beter intrekken.

Je kunt spelen met de kruiden en natuurlijk kun je ook gewone knoflook gebruiken en rode wijnazijn maar ik vond de gerookte knoflook en het iets zoete van de frambozen azijn wel echt iets toevoegen.
We aten deze chimichurri saus met een heerlijk stuk gegrilde bavette.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Chimichurri saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago