Wat een prachtig weer beloofd het te worden deze herfstvakantie! En waarom dan niet nog een keertje de BBQ aansteken en iets lekkers klaar maken? En wanneer je dan een mooi stukje vis of vlees grilt is deze chimichurri DE Saus voor erbij.
Chimichiru is een Zuid Amerikaanse smaakmaker en schijnt vooral in Argentinië erg populair te zijn. Deze saus is heel simpel om te maken en geheel naar eigen smaak aan te passen. Ik gebruikte een mengsel van verse en gedroogde kruiden omdat dat was wat ik in huis had.
Natuurlijk is deze kruiden saus niet alleen maar lekker bij de barbecue maar ook bij bijvoorbeeld gegrilde groenten uit de oven zorgt deze saus voor veel extra smaak!
Je kunt spelen met de kruiden en natuurlijk kun je ook gewone knoflook gebruiken en rode wijnazijn maar ik vond de gerookte knoflook en het iets zoete van de frambozen azijn wel echt iets toevoegen.
We aten deze chimichurri saus met een heerlijk stuk gegrilde bavette.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…