Bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief

Bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief

Ik mocht voor Rutger bakt wat maken met Tante Fanny bladerdeeg en het moest iets herfstigs worden. Nu ben ik dol op de herfst dus dat was niet echt een probleem. Het eerste waar ik aan dacht was paddenstoelen en toen kwam vanzelf de rosbief erbij en wat later op de koffie bij mijn moeder de kruidenboter. En zo ontstonden deze bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief,

Dit gerechtje is gebaseerd op een van mijn favoriete maaltijden, biefstuk champignons met kruidenboter op toast. Het moest een simpel gerechtje worden dus plakjes rosbief zijn een goeie vervanging voor de biefstuk.

Bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief

Wat heb je nodig voor de bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief:

(4 stuks)

Voor de taartjes:

  • 1 rol bladerdeeg
  • olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 350 gram gemengde paddenstoelen
  • zout en peper
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • citroensap, witte wijn azijn of droge witte wijn
  • 100 gram rosbief
  • kruidenboter

Voor de kruidenboter:

  • 100 gram boter
  • kruiden, fijngehakt (bijvoorbeeld peterselie of bieslook)
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper

Hoe maak je bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Snijdt vierkantjes uit het bladerdeeg en snijdt langs de randjes het bladerdeeg vierkant in maar niet helemaal door zodat je een rand krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het sjalotje tot deze zacht wordt. Voeg de champignons toe en bak deze circa 5 tot 7 minuten, totdat ze ver gaar zijn. Voeg een scheutje citroensap toe, roer hiermee het aanbaksel los. Breng op smaak met zout en peper en roer de tijmblaadjes erdoor.
  3. Schep binnen ieder vierkantje voorzichtig wat van het champignonmengsel. Bak de taartjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.
  4. Maak ondertussen je kruidenboter door alle ingredienten te mengen. Haal de taartjes uit de oven, laat een klein beetje afkoelen en leg op ieder hartig taartje een plakje rosbief. Schep er wat kruidenboter op en serveer direct.

Je kunt de taartjes ook nog heel even terug in de oven zetten om de kruidenboter te lagen smelten.
Van een restje bladerdeeg maakte ik nog blaadjes voor de rand omdat dat me aan de herfst doet denken.
Natuurlijk kun je ook kant en klare kruidenboter gebruiken, maar zelf maken is eigenlijk erg simpel.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie