Ik mocht voor Rutger bakt wat maken met Tante Fanny bladerdeeg en het moest iets herfstigs worden. Nu ben ik dol op de herfst dus dat was niet echt een probleem. Het eerste waar ik aan dacht was paddenstoelen en toen kwam vanzelf de rosbief erbij en wat later op de koffie bij mijn moeder de kruidenboter. En zo ontstonden deze bladerdeegtaartjes met paddenstoelen en rosbief,
Dit gerechtje is gebaseerd op een van mijn favoriete maaltijden, biefstuk champignons met kruidenboter op toast. Het moest een simpel gerechtje worden dus plakjes rosbief zijn een goeie vervanging voor de biefstuk.
(4 stuks)
Voor de taartjes:
Voor de kruidenboter:
Je kunt de taartjes ook nog heel even terug in de oven zetten om de kruidenboter te lagen smelten.
Van een restje bladerdeeg maakte ik nog blaadjes voor de rand omdat dat me aan de herfst doet denken.
Natuurlijk kun je ook kant en klare kruidenboter gebruiken, maar zelf maken is eigenlijk erg simpel.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…