Recepten

Speculaas fudge met witte chocolade in laagjes

Eigenlijk wist ik niet zeker of ik nog iets lekkers speciaal voor Sinterklaas wilde maken voor op mijn blog. En toen kwam ik een receptje tegen voor fudge en ik besloot speculaas fudge met witte chocolade te maken.

Deze fudge krijgt zijn heerlijke smaak door de speculaaskruiden die erdoor zitten en ziet er echt heel leuk uit door de 2 kleuren laagjes die je maakt.

Dit is de simpele fudge versie met gecondenseerde melk en chocolade. In dit geval gebruik je witte chocolade en krijg je zo 2 verschillende kleuren. Je kunt deze speculaas fudge goed een paar dagen bewaren in de koelkast zodat je tijdens het heerlijk avondje dit alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.

Wat heb je nodig voor de speculaas fudge :

  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
  • 600 gram witte chocolade, in stukjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel piment

Hoe maak je de speculaas fudge:

  1. Bekleed een cakeblik met aluminiumfolie of bakpapier, laat een stukje over de rand hangen zodat je de fudge er straks makkelijk uit kunt halen.
  2. Verwarm in een steelpan de zoete gecondenseerde melk met 550 gram van de witte chocola, totdat de chocola gesmolten is. Als het mengsel glad is roer je er het vanille extract door en haal je de pan van het vuur. Schep de helft van het mengsel in een ander pannetje, voeg aan 1 deel de stroop, de rest van de chocola en de specerijen toe en laat op laag vuur weer smelten.
  3. Spreid een laagje van de witte chocolade fudge uit over de bodem van het cakeblik, als deze alweer te dik is kun je hem nog heel even verwarmen. Giet er een laagje van de speculaas fudge over en wissel steeds af totdat alle fudge op is. Roer met een sateprikker een paar rondjes door de 2 kleuren fudge om een swirl effect te krijgen.
  4. Dek de cakevorm af met alu- of plasticfolie en plaats minstens 5 uur in de koelkast om stevig te worden. Als de fudge stevig is haal je hem uit de vorm en snijdt in blokjes.

De fudge blijft mooi stevig als je hem in de koelkast bewaard.
In plaats van de verschillende specerijen kun je ook 2 theelepels koekkruiden toevoegen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Speculaas fudge
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 6 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago