Recepten

Tomaat paprikasoep met parelcouscous

Eigenlijk maakte ik deze tomaat paprikasoep gewoon om op zaterdag te eten maar hij was echt zo lekker dat ik toch besloot om er een foto van te maken en het recept op Cookingdom te zetten.

Iedereen vond deze soep met tomaat en paprika lekker en vooral de couscous viel goed in de smaak, deze kookte ik apart zodat die niet te zacht en papperig werd. Het was een leuke vervanging voor de klassieke vermicelli of pasta in tomatensoep.

Dragon is één van mijn favoriete kruiden en smaakt enigszins anijsachtig, natuurlijk kun je het weglaten als je dat niet lekker vind maar ik zou het zeker eens proberen.

Wat heb je nodig voor de tomaat paprikasoep met parelcouscous:

(voor 4 personen)

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 120 gram parelcouscous
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 takje verse dragon, alleen de blaadjes

Hoe maak je de tomaat paprikasoep met parelcouscous:

  1. Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de paprika en abrikoos toe en bak kort mee. Voeg de tomaten, 1 liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  2. Kook ondertussen in een andere pan de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Haal de soep van het vuur en roer er 4 de crème fraîche door. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep een lepel couscous in een kom of diep bord en schenk hier de soep over. Bestrooi met de blaadjes dragon.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Tomaat paprikasoep met parelcouscous
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago