Recepten

Patatas bravas van zoete aardappel met truffelmayonaise

Patatas bravas heb ik, zoals veel mensen, al wel eens gegeten in Spanje en ook in een van de vele tapas restaurants die tegenwoordig zo populair zijn. Ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht hoe deze pittige aardappeltjes nu gemaakt worden. Het bleek echt heel simpel te zijn en zo ontstond dit receptje voor patatas bravas van zoete aardappel.

Nee deze zoete aardappel patatas brava lijken totaal niet op de traditionele Spaanse pittige aardappeltjes maar ze zijn wel heel lekker en ook heel simpel. De saus is eigenlijk gewoon een zoet zure pittige dipsaus met een rokerig smaakje. En de aardappeltjes worden geroosterd in de oven.

Wat heb je nodig voor de patatas bravas van zoete aardappel:

  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels Sherry azijn
  • flinke scheut Tabasco
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • truffelolie
  • takje rozemarijn, alleen de blaadjes

Hoe maak je de patatas bravas van zoete aardappel:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Verdeel de zoete aardappels over een bakplaat en meng met de olie en het zout. Rooster de aardappels ongeveer een half uur in de oven totdat ze gaar zijn, roer na een kwartier even door.
  2. Meng ondertussen de tomatenketchup, sherry azijn, tabasco naar smaak en gerookt paprika poeder goed door elkaar. Meng door de mayonaise truffelolie naar smaak.
  3. Laat de zoete aardappels een klein beetje afkoelen en meng dan de aardappels door de rode saus. bestrooi met de rozemarijn en serveer met de truffelmayonaise als dipsaus.

Ik gebruikte Tabasco chipotle die ook enigszins rokerig is, natuurlijk kun je gewone Tabasco gebruiken.
Je kunt ook knoflook mayonaise maken door 1 teentje knoflook door de mayonaise te mengen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Patatas bravas van zoete aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago