Patatas bravas heb ik, zoals veel mensen, al wel eens gegeten in Spanje en ook in een van de vele tapas restaurants die tegenwoordig zo populair zijn. Ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht hoe deze pittige aardappeltjes nu gemaakt worden. Het bleek echt heel simpel te zijn en zo ontstond dit receptje voor patatas bravas van zoete aardappel.
Nee deze zoete aardappel patatas brava lijken totaal niet op de traditionele Spaanse pittige aardappeltjes maar ze zijn wel heel lekker en ook heel simpel. De saus is eigenlijk gewoon een zoet zure pittige dipsaus met een rokerig smaakje. En de aardappeltjes worden geroosterd in de oven.
Ik gebruikte Tabasco chipotle die ook enigszins rokerig is, natuurlijk kun je gewone Tabasco gebruiken.
Je kunt ook knoflook mayonaise maken door 1 teentje knoflook door de mayonaise te mengen.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…