Weten jullie nog vroeger bij de V&D, die zalige broodjes met roomkaas en bieslook? Die broodjes waren mijn inspiratie voor deze roomkaasbal met cheddar en bieslook.
Doordat je niet alleen maar roomkaas gebruikt is deze roomkaasbal ietsje pittiger, cheddar zorgt daarvoor en geeft dit kaasmengsel iets meer het idee van een lekker romige smeerkaas.
Deze roomkaasbal is heerlijk bij een kaasplankje of bij de brunch.
Wat heb je nodig voor de Roomkaasbal met cheddar en bieslook:
- 200 gram roomkaas
- 100 gram mascarpone
- 150 gram cheddar, geraspt
- zout en peper
- 40 gram bieslook, fijngesneden
Hoe maak je de Roomkaasbal met cheddar en bieslook :
- Meng met een mixer de roomkaas, mascarpone en cheddar totdat alles gelijkmatig verdeelt is. Vorm een bal en rol dit is plasticfolie, plaats de kaas een half uur in de koelkast om stevig te worden.
- Leg de fijngesneden bieslook in een diep bord en rol hier de kaasbal door, zorg dat de bal helemaal bedekt is. Duw de bieslook een klein beetje aan zodat het blijft zitten.
Serveer de kaasbal met crackertjes of nacho chips.
Ik knip mijn bieslook altijd in stukjes met mijn keukenschaar.
De inspiratie voor de Roomkaasbal met cheddar en bieslook
De V&D of eigenlijk La Place was mijn inspiratie maar ook dit recept op how sweet eats.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Summary
Recipe Name
Roomkaasbal met cheddar en bieslook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
7 Review(s) Based on