Ik was echt helemaal happy toen ik deze chocolade cheesecake met gezouten karamel aansneed en hij precies goed was. Ook van de smaak werden we erg blij! Het is wel een hele heftige taart dus een klein stukje is genoeg…Chocola, karamel en een snufje zout is echt de perfecte combi.
Misschien heb je nog nooit karamel of chocolade met een beetje zout op maar dat is echt iets wat je eens moet proberen, zowel de chocolade als de karamel krijgen een echte boost van dat beetje zout. Zo maakte ik ook al eens koekjes met witte chocolade en een beetje zout en ook daar waren die paar korreltjes zout net dat beetje extra dat het bijzonder maakt.
Ik vind het maken van een cheesecake altijd een beetje spannend, het verbaasd me ook iedere keer weer als de cheesecake zijn vorm houdt als de springvorm eraf gaat. Deze cheesecake met lekker veel chocolade is precies goed, lekker zacht en precies zo stevig dat hij heel mooi in vorm blijft. Ik zou zeggen, gewoon eens proberen.
Dus zoek je nog iets speciaals als toetje voor bijvoorbeeld oud en nieuw maak dan zeker deze chocolade cheesecake!
Je kunt de karamel ver van te voren maken, deze blijft in het blikje gewoon goed. Maak gelijk meerdere blikjes, altijd handig!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Ziet er heerlijk uit! kan de taart ook een dag van te voren gemaakt worden? En 180 graden kan dat ook met een hete-lucht oven? Groetjes
Hoi Claudia,
Deze taart kan heel goed een dag van te voren klaargemaakt worden en bewaard in de koelkast. Ik denk wel dat je hem in een hete lucht oven op iets lagere temperatuur moet baken 150 graden ongeveer denk ik. Maar iedere oven is anders dus gewoon na een uur even checken of de bovenkant al stevig is. Succes!