Net als bijna iedereen heb ook ik goeie voornemens, de belangrijkste is toch wel om mijn voedingspatroon aan te passen, veel minder te snoepen en heel veel meer groenten eten. En de makkelijkste manier om lekker veel groenten binnen te krijgen is toch wel met een soepje. Deze winter minestronesoep zit vol met stevige groenten en smaakt heerlijk door de kruiden die je toevoegt.
Minestronesoep is eigenlijk gewoon de Italiaanse groentesoep en je kunt er heel goed groenten van het seizoen in gebruiken. In deze winter minestronesoep gebruik ik bijvoorbeeld pastinaak en boerenkool, officieel echte wintergroenten alhoewel de seizoenen tegenwoordig niet meer zo nauw komen omdat veel groenten gewoon het hele jaar te krijgen zijn.
Je kunt ook nog wat pasta mee laten koken om de soep nog steviger te maken.
Lekker met stevig brood met pesto of roomboter.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…