Wij zijn echt al jaren verzot op zoete chilisaus, volgens sommige in ons huishouden wordt alles lekkerder met chilisaus! Het zelf maken van zoete chilisaus stond al een tijd op mijnĀ to-do lijstje en deze versie is een beetje vreemd maar echt verslavend lekker! En ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Er zijn veel verschillende pepers en allemaal hebben ze hun eigen specifieke smaak en scherpte. De scherpte van pepers wordt gemeten met de scoville schaal. Voor deze zoete chilisaus gebruikte ik rode jalapeno pepers omdat diegene waren die ik kon vinden. De lange Thaise rode pepers die je eigenlijk gebruikt voor een chilisaus zijn veel pittiger. Ik ben dol op de iets minder pittige en een beetje kruidige jalapenos en vond ze goed werken voor mijn chilisaus.
Deze chilisaus is echt ontzettend veelzijdig, hij is heerlijk op avocado toast, met vlees of vis. Groenten geef je er een lekkere kick mee en je hebt niet heel veel nodig van deze saus omdat hij zo vol van smaak is. Maak dus gerust een dubbele portie.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…