Met de chilisaus waar ik van de week het recept al van deelde maakte ik heerlijke gegrilde vis met zoete chilisaus. Simpel, snel klaar en gezond! Dit gerecht is best wel pittig maar toch niet zo pittig dat je de vis niet meer proeft.
Voor dit gerecht gebruikte ik witvis, een verzamelnaam voor verschillende vissoorten met licht vlees. Kabeljauw is een voorbeeld ,maar ook tilapia of pangasiusfilet. Deze vissoorten hebben van zichzelf weinig smaak dus ook zeer geschikt voor diegene die niet zo dol zijn op vis. En deze is is op heel veel verschillende manieren op smaak te brengen, lekker in een curry bijvoorbeeld maar ook onder de gril met een sausje zoals ik hier deed.
Door deze vis op smaak te brengen met zoete chilisaus en te grillen in de oven krijgt de vis een heerlijke smaak en is vis zo simpel klaar te maken dat iedereen het kan. Ook ik vind vis altijd een beetje spannend om klaar te maken maar op deze manier kan het (bijna) niet mis gaan.
(voor 4 personen)
Wij aten deze gegrilde vis met zoete chilisaus bij rijst en sperzieboontjes.
En je kunt natuurlijk ook je favoriete kant en klare pittige saus gebruiken.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…