Geroosterde wortelsoep met linzen, een heerlijke vegetarisch soep met een beetje pit van gember en lekker veel smaak van het venkelzaad en de tijm. De combinatie van de zoete wortels en de stevige linzen is heel lekker. Echt een stevig winters soepje!
Door de wortels eerst te roosteren in de oven haal je de zoete smaak naar boven. Het geeft een soep net iets extra’s wanneer je de groenten roostert, ook bijvoorbeeld tomaten, pompoen of een groenten mix is geroosterd erg lekker om soep van te maken.
Groene linzen zijn er in verschillende soorten en maten, de le Puy-linzen zijn klein van formaat. Ze heten zo omdat ze in de omgeving van Le Puy in de Franse Auvergne worden verbouwd. Het grootste voordeel aan deze linzen is dat ze mooi stevig blijven als ze gekookt zijn en nog een beetje bite hebben.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…