Recepten

Geroosterde wortelsoep met linzen en gember

Geroosterde wortelsoep met linzen, een heerlijke vegetarisch soep met een beetje pit van gember en lekker veel smaak van het venkelzaad en de tijm. De combinatie van de zoete wortels en de stevige linzen is heel lekker. Echt een stevig winters soepje!

Geroosterde groenten

Door de wortels eerst te roosteren in de oven haal je de zoete smaak naar boven. Het geeft een soep net iets extra’s wanneer je de groenten roostert, ook bijvoorbeeld tomaten, pompoen of een groenten mix is geroosterd erg lekker om soep van te maken.

Le Puy-linzen

Groene linzen zijn er in verschillende soorten en maten, de le Puy-linzen zijn klein van formaat. Ze heten zo omdat ze in de omgeving van Le Puy in de Franse Auvergne worden verbouwd. Het grootste voordeel aan deze linzen is dat ze mooi stevig blijven als ze gekookt zijn en nog een beetje bite hebben.

Wat heb je nodig voor de geroosterde wortelsoep met linzen:

  • 1 kg winterwortel, geschrapt en in grote stukken
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • stukje verse gember, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes3
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 150 gram le-puy linzen

Hoe maak je de geroosterde wortelsoep met linzen:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Verdeel de wortel over de bakplaat, bestrooi met het venkelzaad en wat zout en peper. Sprenkel er olijfolie over en meng even door. Rooster de wortels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan op middelhoog vuur, fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de bleekselderij toe en bak een paar minuten mee. Giet een liter water in de pan, voeg de tijm, de bouillonblokjes en de geroosterde wortel toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uurtje zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen in een andere pan de linzen met een halve liter water totdat ze gaar zijn, ongeveer een half uur. Giet de linzen af en zet even opzij. Pureer de wortelsoep met een staafmixer en meng er de linzen door. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een takje tijm.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Geroosterde wortelsoep met linzen en gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago