Op zoek naar lekkere en gezonde recepten bedacht ik me dat ik ooit eens ergens broccolirijst had gezien en het leek me wel leuk om eens groene rijst te maken. Deze broccolirijst op Thaise wijze is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens mooi van kleur.
Groente als rijst
Eigenlijk was het best wel logisch om rijst te maken van broccoli tenslotte maakte ik ook al eens rijst van bloemkool. Het is op het moment best wel populair om koolhydraat rijke voeding zoals rijst en noedels te vervangen door groente. En ja dat is best wel lekker zo af en toe 😉
Thaise smaken
Gember, chilipeper, koriander en limoen zorgen al snel voor de specifieke Thaise smaken. De sojasaus brengt de smaken samen en zo krijg je een verslavende combinatie van smaken waar je misschien even aan moet wennen. Ik ben ondertussen echt dol op de Thaise keuken.
Voor de dressing:
Ik kocht kant en klare broccolirijst maar natuurlijk kun je in een keukenmachine ook zelf broccoli fijnmaken.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Doe altijd koriander apart als je gasten hebt of informeer of de gasten tegen koriander kunnen. Ik kan niet tegen koriander. Ik proef dan alleen maar zeep. Dat schijnt in je genen te zitten googel maar eens. Ik zou willen dat daar meer bekendheid over komt. Je voelt je als gast heel vervelend. Je eten smaakt naar zeep en je durft niets te zeggen.
Ja dat weet ik. Mijn zoon vraagt altijd of er geen zeep doorzit als ik met koriander bezig ben dus serveer het sowieso meestal apart. Ik vind het wel een goed idee om in de recepten te vermelden dat je de koriander apart kunt serveren als je niet weet of iemand dat kan hebben.