Daar kom ik ook nog aan met mijn poke bowl met zalm…misschien is de trend allang voorbij maar eigenlijk doet dat er natuurlijk helemaal niets toe want dit is gewoon heel erg lekker! De marinade voor de vis is licht zuur en een beetje pittig.
Het verschil tussen een sushi bowl en deze poke bowl is vooral het feit dat de vis gemarineerd wordt in een lekker sausje en de hoofdrol speelt terwijl bij sushi de rijst het belangrijkste onderdeel is. Je kunt iedere soort rijst gebruiken die je maar wilt maar ik gebruikte een restje van mijn heerlijks sushi rijst.
Traditioneel wordt er sushi kwaliteit vis gebruikt voor een poke bowl. Dit gerecht is ontstaan op Hawaï waar de vissers de restjes van hun verse vangst gebruikte in hun maaltijd. Vaak werd dan alleen vis gegeten met een sausje van sojasaus en wat sesamzaadjes. De versie die wij hier tegenwoordig eten is wat uitgebreider met lekkere verse groenten.
Voor de rijst:
Voor de dressing:
Voor de poke bowl:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…