We doen het gewoon nog maar eens, carbs inruilen voor groenten! Deze keer maakte ik courgetti spring rolls en een heerlijke mango dipsaus.
Normaal gesproken vul je spring rolls met veel groenten en rijst vermicelli maar in deze versie vervang ik de rijst vermicelli door courgetti.
Courgetti maken
Soms koop ik de courgetti gewoon kant en klaar maar deze keer maakte ik hem zelf op mijn mandoline. Natuurlijk kun je ook een keukenmachine of een spiraalsnijder gebruiken. Als je dat allemaal niet hebt kun je ook gewoon je snijtechniek oefenen en dunne sliertjes snijden.
Rijstvellen
Jaren geleden toen ik voor de eerste keer spring rolls wilde maken kocht ik de rijstvellen bij de pas geopende Aziatische supermarkt maar nu kun je ze gewoon in elke supermarkt kopen. Je maakt ze vochtig met warm water en dan worden de harde vellen zacht en plooibaar en kun je er allerlei lekkers instoppen.
Wat heb je nodig voor de courgetti spring rolls met mango dipsaus :
- 6 rijstvellen
- 1/2 avocado, in plakjes
- Courgette sliertjes, van een halve courgette
- 100 gram rode kool, fijngesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes
- 100 gram geraspte wortel
- muntblaadjes
Voor de saus:
- 1 teentje knoflook, schoongemaakt
- 100 gram mango, ik gebruikte diepvries
- 1 eetlepel sambal
- 3 eetlepels tahin
- 1 eetlepel honing
- snufje zout
- hotsaus
Hoe maak je de courgetti spring rolls met mango dipsaus:
- Zet een kom lauwwarm water klaar. Haal daar voorzichtig een rijst vel doorheen en leg dit op een glad oppervlak, bijvoorbeeld een snijplank. Leg wat muntblaadjes aan de bovenkant van het vel, verdeel er 1/6 van de groenten over.
- Rol de vellen op, vouw eerst de buitenkanten naar binnen en rol daarna alles tot een mooi pakketje. Leg de rollen met de naad naar beneden op een bord en herhaal dit met de andere vellen.
- Meng voor de saus alle ingredienten behalve de hotsaus in een blender of met de staafmixer tot een gladde saus. Serveer de courgetti spring rolls met de dipsaus.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
leuk recept en mooie foto
wil er direct eentje van opeten
Dank je wel, ze zijn ook echt heel lekker 🙂