Koreaanse bibimbap, een schaal vol lekker eten. Eigenlijk betekent bibimbap gewoon gemengde rijst en je mengt de rijst met groenten, gehakt en een lekkere pittige saus.
De olympische winterspelen beginnen vandaag en ik vond het wel toepasselijk om een Koreaans gerecht te delen want dit jaar worden de spelen in Zuid-Korea in de regio Pyeongchang gehouden. Ik weet nog niet of ik de komende weken veel naar de winterspelen ga kijken maar lekker gegeten daardoor hebben we al wel.
Watte? Ja gewoon Gochujang een pittige Koreaanse chilipasta die ook een soort zoetigheid heeft. Het wordt gemaakt met rijst en sojabonen. Deze pasta is niet zo pittig dat je tong in brand staat maar geeft echt heel veel smaak aan veel gerechten.
Misschien heb je van kimchi wel eens gehoord? Het is kool gefermenteerd in een pittige rode saus, een beetje vreemd maar toch best lekker. Ik had bij de toko een zakje uit de koeling en deze vond ik erg lekker.
Ik maakte een tripje naar de Aziatische supermarkt om dit gerecht te maken maar ik zal bij de ingredienten vervangingen zetten die je gewoon in de supermarkt om de hoek kunt kopen.
(Voor 4-5 personen)
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…