Riso met pijnboompitten en spekjes is echt een heerlijke en simpele pastaschotel. Simpel comfortfood en alle ingredienten komen goed tot hun recht.
Riso ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in rijstvorm en erg veelzijdig. Je kunt er een soort risotto mee maken maar ik maakte er ook al eens een salade mee. Deze pasta soort wordt natuurlijk gebruikt in de Italiaanse keuken maar ook in de Turkse of Griekse keuken.
Dit gerechtje is makkelijk om te maken en heerlijk romig. Dit doet mij denken aan de macaroni van mijn oma vroeger. Die maken we nog steeds en daar zit Smac en een uitje in. Deze versie met pijnboompitten en spekjes is voor mijn gevoel de wat chiquere uitvoering hiervan.
(Voor 6 personen)
Ik serveerde de een flinke salade met Romaine sla bij met een yoghurtdressing en dit paste er heel goed bij!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…