Lenteachtig groen en erg lekker deze frittata met doperwten en munt. Ik roerde er hüttenkäse door voor een romig accent en de prei zorgt voor een beetje pit.
Frittata
Een frittata is een gerecht uit Italië en eigenlijk bedoelt om restjes op te maken, je kunt dan ook nogal wat combinaties bedenken met lekker veel verschillende groenten.. Het is een mix tussen een omelet, pizza en een pannenkoek. Je schuift het ei op het einde nog even in de oven voor een luchtig resultaat.
Doperwten en munt
De combinatie van doperwten en munt is een klassieker en vooral in Engeland erg populair. In deze frittata is het een heerlijke frisse en lenteachtige combi. De hüttenkäse zorgt ervoor dat het gerechtje romig is maar toch licht blijft.
Wat heb je nodig voor de frittata met doperwten en munt:
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 10 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
- zout en peper
- olijfolie
- 1 prei, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 150 gram diepvries doperwten
- 50 gram hüttenkäse
Hoe maak je de frittata met doperwten en munt:
- Klop de eieren los met de melk, kaas, munt en zout en peper. Verwarm de oven voor op de grill stand.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak hierin op halfhoog vuur de prei totdat deze zacht begint te worden. Bak de knoflook een minuutje mee. Voeg de doperwten toe en schep de hüttenkäse erop.
- Schenk het eimengsel erover bak 8 tot 10 minuten op laag vuur totdat de bovenkant bijna gestold is. Zet de frittata nog 5 minuten onder de hete grill totdat de bovenkant gestold en goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat extra munt over.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!