Recepten

Toast met geitenkaas en frambozen

Kaas en fruit, een heerlijke combi! Deze toast met geitenkaas en frambozen is daar geen uitzondering op. De licht pittige geitenkaas met de frisse framboosjes is echt zo lekker!

Foodblogswap

Voor de foodblogswap maakte ik deze maand iets van Lekker happen. Ik maakte al eens eerder iets van deze blog van de Belgische Daisy die graag uit eten gaat en daar ook over schrijft. Gelukkig staan er ook veel lekkere recepten op haar blog. Deze keer zag ik aardig wat gerechtjes met geitenkaas. Ik maakte een variatie op de toast met geitenkaas, spekjes en frambozen. Ik besloot de spekjes te vervangen door pijnboompitten en lekker veldsla te gebruiken.

Zachte geitenkaas

Ik gebruikte een heerlijke zachte geitenkaas in een driehoekvorm, Zoe en Zazu. Deze zachte geitenkaas smolt heerlijk in de oven maar bleef toch mooi in vorm. Natuurlijk kun je iedere zachte geitenkaas gebruiken voor dit recept. Zachte geitenkaas is romiger dan een harde geitenkaas en smelt mooi, warm is geitenkaas heerlijk met een beetje honing.

Wat heb je nodig voor de toast met geitenkaas en frambozen:

  • 4 plakjes geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen, geroosterd
  • veldsla
  • 50 gram frambozen
  • pijnboompitten, geroosterd
  • honing

Hoe maak je de toast met geitenkaas en frambozen:

  1. Verwarm de oven voor op de grill stand, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes geitenkaas op de bakplaat en verwarm ongeveer 5 tot 10 minuten onder de grill totdat de kaas begint te kleuren. Houdt het een beetje in de gaten, het kan ineens snel gaan.
  2. Leg de geroosterde boterhammen op een bord, beleg met wat veldsla. Leg daar voorzichtig de warme geitenkaas op en leg er de frambozen bij. Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er wat honing overheen.

Geitenkaas met framboos is een erg lekkere combinatie maar ook peer of vijg past hier goed bij.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Toast met geitenkaas en frambozen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago