Een kleurrijke stamppot met pompoen, vijgen en feta…een beetje zoet en een beetje zout en een pittige rucola om het af te maken.
Ik maak wel vaker stamppotjes met een beetje vreemde twist want een gewone boerenkool stamppot maak je mij niet blij mee. Ook een beetje vreemd is het weer op het moment. Het is al eind februari en het ziet er heerlijk uit buiten maar brr wat is het koud. Nog echt stamppotten weer terwijl de paaseieren ook al best wel kunnen vind ik 🙂
Deze maand kreeg ik als Albert Heijn ambassadeur van de Albert Heijn een doos vol kleurrijke groenten. De uitdaging was om daar een kleurrijke stamppot mee te maken. Ik wilde graag een stamppot maken met een zoet tintje dus pompoen is dan zeker geschikt, voor nog wat extra zoet voegde ik vijgen toe. Natuurlijk moet er dan iets zouts en pittigs bij en zo ontstond deze vreemde maar lekkere stamppot.
Ik was helemaal verliefd toen ik deze zag 🙂 Ze zijn klein en zoet en na een paar minuten in de oven nog zachter. Je kunt ze gewoon eten met schil en behalve in deze stamppot ook erg lekker bij het ontbijt of als snack (met Kaas!)
Gerookte kip in plakjes is er ook erg lekker bij, ik zou dan wel de feta weglaten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…