Recepten

Gemarmerd bananenbrood met chocolade

Dit gemarmerde bananenbrood was echt zo lekker, het smaakt naar chocolade en cake. Deze manier om een gemarmerd bananenbrood te maken is simpel en leuk om te doen en een heel goed doel voor je rijpe bananen.

Bananenbrood

Naar mijn idee zijn er 2 soorten bananenbrood, het bananenbrood van dit recept dat eigenlijk meer een cake is. En dan heb je nog de gezondere soort zonder de geraffineerde suikers, die gezoet zijn door de banaan en bijvoorbeeld dadels. En soms heb je behoefte aan de een en soms de andere 🙂

Gemarmerd

Meestal marmer je een cake door lagen in de bakvorm te gieten van de verschillende kleuren beslag die je maakt. Bij dit bananenbrood gaat het net iets anders, je schept om en om een schep van het beslag met kaneel en het chocolade beslag en daar maak je een soort schaakbord motief mee. Het geeft echt een leuk effect!

Wat heb je nodig voor een gemarmerd bananenbrood:

  • 3 grote rijpe bananen
  • 115 gram boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baksoda
  • ¼ theelepel zout
  • 130 gram en 35 gram bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • 20 gram cacao poeder dark
  • 130 gram pure chocolade, grof gehakt

Hoe maak je een gemarmerd bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in. Smelt de boter in de magnetron in een ruime schaal. Voeg de bananen toe en prak deze met de boter totdat ze glad zijn. Roer de bruine suiker, ei, vanille, baksoda en het zout erdoor. Voeg 130 gram bloem toe en meng totdat het net is opgenomen.
  2. Giet de helft van het beslag in een andere kom. Roer door de ene kom de kaneel en extra bloem en door de andere kom de cacao en de chocolade. Schep om en om een lepel beslag in de bakvorm en schep dan om en om het andere kleur beslag erop. Maak met een mes een paar achtjes door het beslag.
  3. Bak het bananenbrood 55 tot 65 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, ga met een mesje langs de randen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gemarmerd bananenbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 11 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago