Recepten

Dirty chai muffins met amandelen

Heel de dag wilde ik eigenlijk al iets bakken maar ik wist niet goed wat…Koekjes, muffins, scones, gewoon iets simpels en ondertussen googelde ik ook op dirty chai en kwam ik erachter dat dat thee met koffie was! Toen was het al tijd voor het avondeten maar nadat ik met de hond gewandeld had wist ik ineens wat ik wilde maken: Dirty chai muffins!

Muffins

Als je muffins maakt moet je niet te lang roeren, het beslag blijft altijd een beetje ongelijkmatig. Muffins zijn heel simpel om te maken en eigenlijk moet je er gewoon niet teveel je best op doen voor het beste resultaat.

Dirty chai

Eigenlijk wist ik eerst helemaal niet wat dat was maar toen ik erachter kwam dat het een chai latte was met een shot espresso was ik geïntrigeerd. Ik wist ook al snel dat ik daar iets mee wilde bakken en zo ontstonden deze dirty chai muffins en die zijn echt zo lekker!

Wat heb je nodig voor de dirty chai muffins:

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 zakjes chai thee
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 ml espresso
  • 400 gram bloem
  • 2½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram ongepelde amandelen, grof gehakt
  • 2 eieren
  • 150 ml arachide olie

Hoe maak je de dirty chai muffins:

  1. Verwarm de amandelmelk met de inhoud van de 2 theezakjes en het kaneelpoeder tot tegen de kook aan. Haal van het vuur voeg de espresso toe en laat afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed 12 holtes van een muffin bakplaat met cupcakevormpjes.
  2. Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Hou ongeveer 2 eetlepels van de ongepelde amandelen opzij en roer de rest ook door de bloem.
  3. Als het melkmengsel is afgekoeld voeg je de eieren en de olie toe en roer je even goed door. Giet de vloeibare bestanddelen bij de droge bestanddelen en roer totdat het net gemengd is, helemaal niet erg als er ergens nog een beetje bloem te zien is.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes, strooi er de rest van de amandelen overheen en bak 20 tot 25 minuten tot een prikker er schoon uitkomt en de muffins beginnen te kleuren.
  5. Laat de muffins iets afkoelen op een rooster en eet warm.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Dirty chai muffin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago