Recepten

3 ingredienten granola

Simpel en zo lekker, 3 ingrediënten granola! Het ingrediënt dat alles bindt is de pindakaas. Deze ontzettend simpele granola is voor de pindakaas liefhebber en de smaak doet me denken aan pindakaas koekjes. Ik eet deze granola graag zo uit de hand (de hele pot, als ik niet oppas) of met yoghurt en een stukje banaan.

Nog meer lekkers

Natuurlijk zou je er ook nog stukjes chocolade door kunnen doen, of kokos maar ik denk dat deze 3 ingrediënten granola zo al best wel perfect is. Noten en zaden kun je altijd toevoegen maar zoals eigenlijk ieder granola recept is dit ook goed naar eigen smaak aan te passen.

Pindakaas of olie

In dit recept neemt de pindakaas de taak van de olie op zich. Deze granola is daarom niet gezonder of ongezonder dan andere zelfgemaakte granola’s. Ook bij deze granola is het belangrijk dat je de baktijd als een richtlijn gebruikt want elke oven is anders en het kan ineens heel snel en zeker de havermout die aan de buitenkant ligt kan snel erg bruin worden.

Wat heb je nodig voor de 3 ingrediënten granola:

  • 100 gram pindakaas
  • 100 gram honing
  • 250 gram grove havermout vlokken

Hoe maak je de 3 ingrediënten granola:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de pindakaas met de honing in een schaaltje in de magnetron ongeveer 30 seconden en roer goed door elkaar. Doe de havermout in een ruime kom en roer er het pindakaas en honing mengsel door.
  2. Schep de granola op de bakplaat en bak 25 tot 30 minuten totdat de granola goudbruin begint te worden. Roer halverwege een keer door. Laat de granola helemaal afkoelen op de bakplaat.

Je kunt de granola goed bewaren in een afgesloten pot.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
3 ingrediënten granola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago