Recepten

Eetbaar koekjes deeg, de paaseditie

Sinds ik in Rotterdam cookie dough heb gegeten wilde ik mijn eigen versie maken. En ik vond het wel leuk om een Paas versie te maken met eetbaar koekjes deeg!

Lekker deeg

Ook mijn twee jongste zijn dol op dit deeg en mijn kleine nichtje maakte ik er blij mee. Ze wilde laatst pannenkoekenbeslag proeven maar dat is natuurlijk helemaal niet lekker. Maar dit koekjes deeg is wel ontzettend lekker! De yoghurt die het ei vervangt zorgt voor een frisse touch en de geweldige paasversieringen maken er een feestje van 🙂

Geen eieren

Dit koekjes deeg is geschikt om te eten zonder dat het gebakken wordt omdat er geen rauwe eieren inzitten. Nu zijn rauwe eieren voor gezonde mensen helemaal niet zo erg. Maar jonge kinderen en ouderen met een verminderde weerstand kunnen er wel ziek van worden. Vandaar dus dat voor dit eetbare deeg de eieren vervangen worden.

Wat heb je nodig voor het eetbaar koekjes deeg:

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bruine suiker
  • 65 gram suiker
  • 80 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 145 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • Chocolade eitjes, kuikentjes en ander paas snoep

Hoe maak je het eetbaar koekjes deeg, de paaseditie:

  1. Klop de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel. Meng de Griekse yoghurt en het vanille extract  er doorheen. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en het zout. Voeg dit toe aan het boter en suiker mengsel en roer totdat het net gemengd is.
  2. Je kunt nu met een ijsschep mooie bolletjes scheppen en deze afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Leg 2 of 3 bolletjes cookie dough op een bordje en versier met paaseitjes, kuikentjes en ander Paas lekkers.

Voor een volwassen versie kun je er nog een scheutje advocaat overheen gieten.
Ik kocht deze lieve paas chocolaatjes en kipjes bij de Albert Heijn.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Eetbaar koekjes deeg, de paaseditie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago