Wortelcake met roomkaas frosting

Wortelcake met roomkaas frosting

Deze wortelcake is echt ontzettend simpel maar smaakt zoals de lekkerste wortelcake die je bij van die hippe koffietentjes eet. De simpele roomkaas frosting en de heerlijke toppings maken deze wortelcake helemaal af!

Wortelcake

Ook wel carrot cake genoemd is een baksel met natuurlijk wortel in het beslag. De wortelen worden zacht gedurende het bakken en de cake is smeuïg maar ook vast. Wortel wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt in zoete baksels. In Engeland is deze cake al langer populair maar hier is hij de laatste jaren in opkomst en dat is niet zo vreemd!

Roomkaas frosting

Ik heb al vaker frosting gemaakt en mijn geheim voor een echt lekkere roomkaas frosting is…Monchou! Deze roomkaas is dik en stevig zodat je frosting dat ook wordt en goed op je baksel blijft liggen en er niet langs de kant afdrupt.

Worteltaart of carrot cake is een taart waarbij wortelen worden vermengd in het beslag. De wortelen worden zacht gedurende het bakproces, en de taart heeft gewoonlijk een zachte, dichte textuur.

Wat heb je nodig voor de wortelcake met roomkaas frosting:

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 200 gram suiker
  • 150 gram arachide olie
  • 2 eieren (l)
  • 100 gram geraspte wortel
  • 4 gedroogde abrikozen, in reepjes
  • handjevol pistachenoten, grof gehakt
  • eventueel honey cress

Voor de roomkaas frosting:

  • 100 gram roomkaas
  • 40 gram boter
  • 75 gram poedersuiker

Hoe maak je de wortelcake met roomkaas frosting:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng in een kom de bloem, baking soda, zout, kaneel, gember en nootmuskaat.
  2. Meng in een ander kom de suiker met de olie. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix totdat ze opgenomen zijn. Voeg nu het bloem mengsel toe en meng totdat het net gemengd is. Roer er dan de wortel doorheen.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen.
  4. Voor de roomkaas frosting meng je de roomkaas met de boter tot een gladde crème, voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng goed. Smeer de roomkaas in een egale laag op de helemaal afgekoelde wortelcake. Strooi er de abrikozen, pistache noten en cress over.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelcake met roomkaas frosting
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Wortelcake met roomkaas frosting

Geef een reactie