Deze wortelcake is echt ontzettend simpel maar smaakt zoals de lekkerste wortelcake die je bij van die hippe koffietentjes eet. De simpele roomkaas frosting en de heerlijke toppings maken deze wortelcake helemaal af!
Ook wel carrot cake genoemd is een baksel met natuurlijk wortel in het beslag. De wortelen worden zacht gedurende het bakken en de cake is smeuïg maar ook vast. Wortel wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt in zoete baksels. In Engeland is deze cake al langer populair maar hier is hij de laatste jaren in opkomst en dat is niet zo vreemd!
Ik heb al vaker frosting gemaakt en mijn geheim voor een echt lekkere roomkaas frosting is…Monchou! Deze roomkaas is dik en stevig zodat je frosting dat ook wordt en goed op je baksel blijft liggen en er niet langs de kant afdrupt.
Voor de roomkaas frosting:
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
heerlijk wortelcake
hier heb ik nog geen monchou kaas gevonden in BE
als ik ooit nog eens in NL ben, koop ik mij zeker een aantal dozen :-)
Haha volgens mij hebben ze in België van Danone lekkere stevige roomkaas en anders kan philadelphia ook wel! Succes!