Recepten

Hartige lente taart met asperges en ei

Deze hartige lente taart met asperges en ei is echt super lekker en ziet er bijzonder uit, toch staat dit binnen een half uurtje op tafel! Zeker geschikt voor  Pasen maar ook lekker als lunch.

Groene asperges

Groene asperges zijn veel makkelijker in het gebruik dan witte. Deze groene hoef je niet te schillen, je hoeft alleen het harde uiteinde te verwijderen. Ik vind de groene ook altijd wat robuuster en de witte eigenlijk wel een beetje chique. Meestal gebruik ik dus ook de groene asperges net zoals voor deze hartige taart.

Lente

Deze hartige taart ziet er feestelijk ook door de heerlijke ham en de gekookte eitjes. Wat deze hartige lente taart helemaal afmaakt is toch wel de heerlijke everything bagel spice waarvan ik je eerder het recept gaf.

Wat heb je nodig voor de hartige lente taart met asperges en ei:

  • 1 rol bladerdeeg
  • olijfolie
  • 2-3 eetlepels everything bagel spice
  • handjevol basilicum blaadjes
  • 75 gram geraspte mozzarella kaas
  • bosje asperges, harde uiteinden verwijdert
  • zout en peper
  • 75 gram prosciutto
  • 50 gram waterkers
  • citroensap
  • 4 eieren, gekookt en in partjes

Hoe maak je de hartige lente taart met asperges en ei:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik overal gaatjes in het bladerdeeg, bestrijk met olijfolie en strooi er de everything bagel spice over.
  2. Verdeel de helft van de basilicum erover en strooi de kaas eroverheen. Leg de asperges naast elkaar op het bladerdeeg, bestrooi met zout en peper en sprenkel er nog een beetje olijfolie over. Plaats de prosciutto op de asperges.
  3. Bak de taart 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Meng ondertussen de rest van de basilicum en waterkers met een beetje olijfolie en citroensap.
  4. Als de hartige taart klaar is beleg je deze met de salade en de eitjes. Strooi er nog wat extra van de everything bagel kruiden over. Snijdt in stukken en serveer warm of koud.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Hartige lente taart met asperges en ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago