Voor de foodblogswap mocht ik deze maand koken van de blog oh my dish van Marco en Veronique die in Zuid-Frankrijk wonen. Het was even zoeken naar een leuk receptje dat ik wilde maken want er staan zoveel recepten op hun blog. Deze Waldorf salade is het uiteindelijk geworden en ik gaf een draai aan hun klassieke versie.
Zo mengde ik de mayo met wat yoghurt voor een frissere smaak en serveerde ik deze salade in blaadje zodat je ze makkelijk kunt eten.
Waldorf hotel
Een waldorfsalade is een salade met slechts en paar ingrediënten. De naam komt van het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In moderne versies worden vaak meer ingrediënten gebruikt en wordt deze salade gegeten als een maaltijd.
Wat heb je nodig voor de Waldorf salade:
- 2 appels, in reepjes gesneden
- citroensap
- 4 stengels bleekselderij, in dunne halve maantjes
- 2 el mayo
- 1 el yoghurt
- zout en peper
- handjevol walnoten geroosterd en fijngehakt
- mini romaine sla, blaadjes losgeklikt
Hoe maak je de Waldorf salade:
- Besprenkel de stukjes appel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Meng de appel met de bleekselderij in een ruime schaal.
- Meng in een kleiner schaaltje de mayo met de yoghurt en een scheutje citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de appel en bleekselderij.
- Verdeel de blaadjes romaine sla over een bord en schep er wat van de salade op, strooi de walnoten erover.
Deze salade kun je nog uitbreiden met wat druiven of rozijnen.
Wij aten deze salade met een gepofte aardappel maar dit is ook een leuk voorgerechtje.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!