Voor de foodblogswap mocht ik deze maand koken van de blog oh my dish van Marco en Veronique die in Zuid-Frankrijk wonen. Het was even zoeken naar een leuk receptje dat ik wilde maken want er staan zoveel recepten op hun blog. Deze Waldorf salade is het uiteindelijk geworden en ik gaf een draai aan hun klassieke versie.
Zo mengde ik de mayo met wat yoghurt voor een frissere smaak en serveerde ik deze salade in blaadje zodat je ze makkelijk kunt eten.
Een waldorfsalade is een salade met slechts en paar ingrediƫnten. De naam komt van het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In moderne versies worden vaak meer ingrediƫnten gebruikt en wordt deze salade gegeten als een maaltijd.
Deze salade kun je nog uitbreiden met wat druiven of rozijnen.
Wij aten deze salade met een gepofte aardappel maar dit is ook een leuk voorgerechtje.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…