Soms maak ik iets en dat is dan nog lekkerder dan dat ik gehoopt had! Zo ook deze kip met sinaasappelglazuur, niet te zoet, een tikje bitter en heel smaakvol. Het was zo lekker dat ik het een dag later eigenlijk gewoon weer wilde maken.
Sinaasappel, heerlijk zoet en sappig maar ook met een iets bittere smaak die vooral in de schil zit. Door het zoete sap te combineren met wat van de geraspte schil krijgt deze saus een bijzondere smaak. Deze sinaasappelsaus is aziatisch getint door de sojasaus en in Amerika is er een keten die een wereldberoemde sinaasappel kip maakt 🙂
Van het sinaasappelsap maak je een glazuur door het in te laten dikken zodat het lekker plakkerig wordt en je kip een mooi laagje krijgt. Je moet de saus dus eigenlijk net zo lang laten pruttelen tot hij een beetje stroperig wordt.
Serveer met rijst of couscous en groene groente zoals broccoli of boontjes.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…