Recepten

Mango en cashewnoten balletjes uit Gezond fastfood

Overal zie je ze voorbij komen, zelf gemaakte snacks om mee te nemen voor als de lekkere trek toe slaat. Deze mango en cashewnoten balletjes zijn simpel en erg lekker. Deze snackjes van gemalen gedroogd fruit en noten worden ook wel bliss balls of energy balls genoemd.

Gezond fastfood

Ik voelde me net een echte food blogger toen ze me vroegen of in een boek wilde reviewen 🙂 Het boek dat ik thuisgestuurd kreeg was gezond fastfood van Nora French, een boek vol snelle maar toch gezonde recepten! Na het doorbladeren was ik er al snel achter dat er in dit boek precies de eenvoudige en snelle gerechten staan die ik graag maak. Dit boek doet zijn naam dus echt wel eer aan en staat vol met gezonde maaltijden die binnen een mum van tijd op tafel staan. Wat me het meeste aansprak in dit boek is dat de recepten duidelijk zijn en de ingredienten makkelijk te vinden. Ik heb nog heel wat gerechten uit dit boek op mijn lijstje staan om te gaan maken!

Snoepjes

Deze mango en cashewnoten balletjes met een kokoslaagje zijn net snoepjes, lekker zoet en zacht. Het laatste hoofdstuk van Gezond fasfood bevat zoete receptjes gemaakt met natuurlijke suikers en daar vond ik deze heerlijke zoete traktatie. Natuurlijk moet je ook hiervan geen hele lading eten want gedroogd fruit en noten zijn niet alleen gezond maar ook echte caloriebommen. De gedroogde mango koop je tegenwoordig gewoon in de goed gesorteerde supermarkt en is ook lekker door bijvoorbeeld zelfgemaakte granola.

Wat heb je nodig voor de mango en cashewnoten balletjes :

  • 100 gram gedroogde mango
  • 1 citroen
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • kokosrasp

Hoe maak je de mango en cashewnoten balletjes:

  1. Week de gedroogde mango een paar minuten in heet water, giet af en laat even uitlekken. Maal de mango fijn in een keukenmachine. Voeg de cashewnoten, rasp en het sap van de citroen, het vanille extract en een snufje zout toe en meng alles tot een gladde massa.
  2. Strooi wat kokosrasp in een diep bord. Rol met je handen kleine balletjes van het mengsel en rol de balletjes erdoor zodat ze helemaal bedekt zijn. De balletjes zijn helemaal niet zo plakkerig dus duw de kokos goed aan.

Bewaar deze balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Het boek Gezond fastfood van Nora French kreeg ik via Karakter uitgevers om een review over te schrijven en iets lekkers uit te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over dit boek.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Mango en cashewnoten balletjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago