Recepten

Overnight oats met frambozen en pindakaas

Overnight oats met frambozen en pindakaas is een heerlijk en voedzaam ontbijtje. Deze versie van overnight oats is gebaseerd op een peanut butter en jelly sandwich maar dan natuurlijk een stuk gezonder. Ik gebruikte een erg lekkere pindakaas met rozijntjes maar gebruik gerust je eigen favoriete pindakaas.

Havermout

Volgens mij ben ik erg laat met dit receptje want overnight oats is al jaren lang populair. Ik maakte al wel eens eerder overnight oats maar die was eigenlijk helemaal niet zo lekker…Deze versie met bevroren fruit is echter ontzettend lekker en super simpel om te maken! Hoe fijn is het dat je ’s ochtends alleen nog maar even hoeft te roeren en dan een heerlijk ontbijtje kunt eten. Natuurlijk is een warm bakje havermout met pindakaas ook altijd nog een mogelijkheid.

Peanut butter jelly

Deze combi is vooral bekend als een ongezonde sandwich en het favoriete eten van Elvis. Maar als je vers fruit gebruikt en een goeie pindakaas is dit een geweldig gezond en voedzaam ontbijt! Ik gebruikte voor deze versie gewoon water maar natuurlijk kun je ook melk of bijvoorbeeld amandelmelk gebruiken.

Wat heb je nodig voor de overnight oats met frambozen en pindakaas:

  • 80 gram bevroren frambozen
  • 50 gram havervlokken
  • 150 ml water of melk
  • snuf zout
  • 1 theelepel ahorn siroop of honing
  • 1 eetlepel pindakaas

Hoe maak je de overnight oats met frambozen en pindakaas:

  1. Meng de bevroren frambozen met de havermout, het water en een snuf zout in een afsluitbare pot. Zet de afgesloten pot een nachtje in de koelkast.
  2. Haal de pot uit de koelkast, voeg de ahorn siroop toe en roer even goed door. Schep de pindakaas erop en geniet!

Natuurlijk is dit maar 1 idee voor overnight oats, laat je fantasie de vrije loop en verzin je eigen smaken en combi’s!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Overnight oats met frambozen en pindakaas
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
2 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago